skip to Main Content

Een nieuw hoofdstuk

Per 1 november heb ik na 17 jaar de deuren van mijn praktijk gesloten.

Ben je nieuwsgierig naar mijn beweegredenen, en wil je weten wat een citroenboompje hiermee te maken had?

Dan kan je hier verder lezen: Zo begon het:

En wil je weten hoe het verder gaat,
schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

Over mij

Tijdens mijn opleiding tot fysiotherapeut kwam ik in aanraking met Chinese Geneeskunde en acupunctuur. De manier van kijken naar gezondheid en welzijn, de visie van de mens in relatie tot de natuur, het behandelen van de zieke en niet het bestrijden van de ziekte…

Mijn hart werd gestolen en ik besloot voortijdig te stoppen met de fysiotherapie-opleiding. Ik startte aan de Shiatsuopleiding waarna ik in 2006 mijn praktijkdeuren opende.

In 2008 kwam acupunctuur opnieuw op mijn pad. Ik werd weer gegrepen door de eenvoud en tegelijkertijd de kracht van acupunctuur en besloot mijn angst voor naalden definitief opzij te zetten. Sinds 2010 mag ik mij acupuncturist noemen.

In deze tijd van het jaar wil ik graag het recept voor een heerlijke en heilzame Krachtbouillon met jullie delen.

Eerder verschenen nieuwsbrieven:

 

Nieuwsbrief december 2023

Nieuwsbrief herfst 2023

Zo begon het: zomer 2023

Laura van Loon

Vrije tijd

Ik leef sinds 2014 samen met mijn grote liefde, we reizen graag en ik vind het inspirerend om te zien hoe andere mensen hun levens leven. Hierdoor realiseer ik me ook dat iedereen zijn eigen waarheden heeft, en leert het me de nuances te zien. Er zijn namelijk zoveel wegen die we kunnen gaan. Ik vind het contact met de mensen in mijn leven, zowel privé als in de praktijk inspirerend en geniet daar dan ook van.

Veel van mijn vrije tijd heb ik de afgelopen jaren gestoken in de verdieping van mijn kennis over Traditionele Chinese Geneeskunde en dan met name de emotionele en spirituele kant ervan. Ik ben geraakt door de eenvoud en tegelijkertijd de kracht van acupunctuur.

Sinds 2016 verdiep ik mij naast acupunctuur ook in de helende kracht die in ieders lichaam aanwezig is. Wanneer je leert hoe je deze kracht kunt aanspreken en benutten in je leven, kom je zelf weer aan de leiding in je leven. Dit is in mijn beleving ware heling. Meditatie en bewuste aanwezigheid in het hier en nu zijn onderdeel van deze weg. Stap voor stap integreer ik deze opgedane kennis in mijn praktijk.

Wanneer je leert hoe je de Zelfgenezende kracht kunt aanspreken en benutten in je leven, kom je zelf weer aan de leiding in je leven. Dit is in mijn beleving ware heling.

Netwerk

Al vanaf het begin voer ik praktijk vanuit huis, maar ik werk niet alleen. Ik heb een breed netwerk van verschillende therapeuten, waarmee ik regelmatig samenwerk. In veel gevallen werkt een integrale aanpak van een klacht effectiever en omdat er in totaal minder behandelingen nodig zijn, is het ook voordeliger. Ik werk onder andere nauw samen met een arts-homeopaat, een psychosynthese-therapeut, manuele therapeuten e.s., een sjamanistisch natuurgeneeskundige, een begeleider van trauma-opstellingen en ook een osteopaat. Het mooie van deze samenwerking is dat de diverse therapeuten elkaar scherp houden en we elkaar ‘op een hoger plan’ brengen.

Opleidingen

In 2010 ben ik afgestudeerd aan Hwa To University of TCM te Koog aan de Zaan.

De opleiding stond onder leiding van Sofyan Rangkuti, bij wie ik heel wat uren stage heb doorgebracht. Door zijn achtergrond als chirurg kon hij zowel de Chinese als reguliere geneeskunde optimaal integreren in zijn behandelingen.

Na de acupunctuuropleiding ben ik doorgegaan met het volgen van een verdiepingsjaar bij Yan Schroen, ‘Bu Ming’, wat ’het voeden van de bestemming’ betekent. Hierbij kijk je vanuit de taoïstische traditie naar de mens binnen het grote geheel van het universum en als een geheel van lichaam, geest en ziel. Deze traditie ziet de mens als een zelf creërend systeem, waarbij niks je per toeval overkomt en je je werkelijkheid dus zelf creëert. Bu Ming gaat uit van het principe van Wu Wei, ‘doen door niet te doen’ of ‘actief nietsdoen’, waarbij de natuur, inclusief wijzelf en onze sociale structuren, wordt gezien als een zelforganiserend chaotisch systeem.

Omdat de Bu Ming me zoveel bracht heb ik ook nog een verdiepingsjaar Shen acupunctuur gevolgd, wat misschien wel het beste te omschrijven is als psychologie met behulp van naalden. Tijdens een consult kijk ik vooral naar de emotionele aspecten waar iemand tegenaan loopt en met behulp van acupunctuur kan er vaak op een diepe laag een transformatie op gang worden gebracht. Als de geest vrij is, zal het lichaam ook vrij zijn. Klachten zullen dan verdwijnen of een heel andere plek innemen in uw leven.

Omdat in deze hectische tijd mensen veel met tekort aan energie kampen, is het soms wenselijk om extra hulptroepen in te zetten om de energie te herstellen. Kruiden zijn hierbij heel behulpzaam en worden van oudsher ingezet op zowel voedende als medicinale basis. Ik heb de opleiding Westese kruiden in een Oosters jasje gevolgd, waarbij de kruiden van hier worden ‘vertaald’ naar de Chinese Geneeskunde. Ik heb gekozen voor Westerse kruiden, omdat deze altijd goed te verkrijgen zijn en omdat ik vanuit de natuurgeneeskunde de visie heb dat we zoveel mogelijk producten moeten gebruiken die onze eigen grond te bieden heeft. Het is verbazingwekkend hoeveel geneeskracht er in een ‘simpel’ plantje als paardenbloem of madelief zit, daar hoeven we niet voor naar China.

Mijn praktijk ben ik in 2006 gestart als natuurgeneeskundig shiatsutherapeut, waar ik een vijfjarige opleiding voor heb gevolgd aan de DSA te Baarn. Na in 2010 de praktijk te hebben uitgebreid met acupunctuurbehandelingen heb ik mij sinds 2016 volledig op acupunctuur gericht.

Vanuit een diepgaande interesse voor de Chinese Geneeskunde volg ik regelmatig bij en nascholingen over zeer diverse onderwerpen.

De meest relevante bijscholingen zijn:

2019
Acupunctuur bij hoge bloeddruk, Dr A. Ziv
Acupunctuur bij hartritme stoornissen, Dr A. Ziv
Acupunctuur bij slaapstoornissen, Dr. A. Ziv

2018
Cosmetische acupunctuur

2017
Bu Ming Acupunctuur, dhr. B. Braeckman

2016
Qi Jing Ba Mai, Master Jeffrey Yuen

2015
Westers Medische Basiskennis
Acupunctuur voor begeleiding bij kanker, Dr. Yair Maimon
The Wonderful Jing Well Points, dr Yair Maimon

2013-14
Shen Acupunctuur Dr Yair Maimon

2012-13
Bu Ming, Yan Schroen

2011
Acupunctuur bij zwangerschap, infertiliteit en geboorte
Jouw voeding Jouw gezondheid

2010
Schüsslercelzouten
Studiereis van 1 maand naar China
Afronden studie acupunctuur
Afronden studie kruidengeneeskunde

2009
Schüssler Celzouten
2ejaar kruidengeneeskunde
3e jaar acupunctuur
bijscholing shiatsutechnieken

2008
1e jaar kruidengeneeskunde
2e jaar acupunctuur
Ooracupunctuur bijscholing

2007
Ooracupunctuur
Coaching in de praktijk

2006
Symposium Emotie en Gezondheid
Symposium Hoofdpijn en Migraine

Back To Top